Vi i BODEN

Vi i BODEN

På loftet, tredje våningen i Jens Jacobsens hus, har vi det vi kallar BODEN. Här finner du lokala och semi-lokala företagare.

Lite mer om våra gästerEva Bjurman

2011 slog jag upp portarna till min återbrukshytta mellan Sjöbo och Sövde. Här på gården har jag bott i 25 år. Här arbetar jag med att göra bruksföremål från flaskor och burkar. Jag blyinfattar även glas och sandgjuter.

Eftersom jag handdriver varje föremål, så kan dom aldrig bli likadana. Att arbeta med glas är fascinerande. Vid 1200 grader beter det sig som ett tuggummi och sen när det är kallt är det stenhårt.

Eva-Christl Ellesson

Tuffa, lättburna, kitchiga smycken som passar fint både till vardag och till fest.


Smyckena tillverkar jag av muttrar och brickor i rostfritt stål och mässing, kombinerat med läder eller gummi.


Vill du beställa, kontakta mig gärna på mail.


Munka Hantverk

Gert Wallin

Träarbeten med specialitet i svepteknik.

Jag gör brickor, och äskor(askar) i svepteknik.

Gör även smörknivar, osthyvlar, tårtspade, skärbräde m.m.


Jag tar gärna emot beställningar och har även ett lager hemma.


Vid beställning och frågor kontakta mig!

Munka Hantverk

Irene Wallin

Hand stickar mössor, sjalar, poncho, strumpor m.m.

Jag gör mina egna mönster och färgkombinationer.

Du kan själv välja färger och mönster till din mössa så fixar jag det.

 

Jag tar gärna emot beställningar och har även ett lager hemma.

 

Vid beställning eller frågor kontakta mig!

Kajsa Leijström

Krukmakarmästare med verkstad & butik i Kivik

Av den vackra lokala Fyleleran tillverkar jag min stengodskeramik. Huvuddelen av produktionen är bruksföremål som kan vara unika eller i serier.


I min formgivning strävar jag efter att handens arbete och materialets egenskaper skall synas, därför låter jag en del av de spår som fingrarna gör vid drejningen vara kvar. Jag formar också gärna till föremålen medan de fortfarande är mjuka och låter detta, i sin enkelhet, utgöra dekorationen. Jag jobbar även mycket med engober (uppslammad, ibland färgad lera) som kan användas för dekor med bollspruta, schabloner, penseldekor mm.

Uttrycket blir lite romantiskt gammaldags, samtidigt lätt o elegant. Färgpaletten främst vit och pasteller i den blågröna skalan, ibland kombinerad med lerans råa yta.

Alla bruksföremål i mitt stengodssortiment tål maskindisk och mikro. Glasyrerna är giftfria och kan användas till mat och dryck

Tina Tånnanders Ljus

Jag har gjutit ljus i 20 år och tycker det är väldigt kul.

Jag har en liten verkstad i Illstorp där jag bor med min man.

Ljusen gör jag av stearin och de är färgade rakt igenom - tycker det blir finare så, när det brinner. 


Jag gör även dopljus, bröllopsljus begravningsljus och andra högtidsljus där man själv får bestämma vad som ska vara på.

Annelise Westlund

Skaparglädjen har alltid funnits i min tillvaro. Det kan vara allt från miljöer till minsta lilla accessoar. Jag arbetar i ekologiska tyger så långt det bara går, som lin, bomull, ull och bambu, och det sedan 2008 då jag formgav/designade dessa ständiga multifunktionella hårband, pannband, scarfs....kärt barn har många namn. De används av alla och vid olika tillfällen.


När jag laborerar med tygerna, färgarna och trådarna får jag en härlig känsla av glädje, balans och trivsel....och som jag då ger vidare till mina användare!


Det känns, som att de ligger i tiden och som ett komplement till allt annat;)