Eva Bakran och Jan-Bertil Nordström

Ny utställning i galleriet hos Konsthantverkarna i Ystad.

Eva Bakran och Jan-Bertil Nordström ställer ut tillsammans i galleriet i Jens Jacobsens hus. De är medlemmar i konstnärsgruppen Pentura och arbetar huvudsakligen i olika material och i helt olika motivkretsar.

Eva Bakran gjuter skulpturer i betong, formar för hand i lera och bygger med egentillverkat papper, mestadels av linfibrer. Eva tillverkar papper av lin, som har mycket starka fibrer, i alla moment från början till slutprodukt. En skulptur i färgat linpapper är otroligt stark, både i sin konstruktion och som upplevelse. Eva fascineras av kontraster och försöker hitta en balans. Tänk; papper / betong, lätt / tungt, mjukt / hårt eller rött / grönt, svart / vitt yin / yang…. Motsatser som är beroende av varandra. Eva arbetar med form och material i en symbios som hon vill ska beröra alla sinnen.

 

Jan-Bertil Nordström gör glas i olika former, men övervägande delen ansluter till hans bildkonst i form av kombinat, dvs en bild i monotypi eller målning kompletteras med en speciellt komponerad glasskiva som formas och smältes samman. På så vis skapas spänning mellan materialen och bilderna. Kombinationen av glas och målad bild fascinerar Jan-Bertil.

Utställningen pågår 11 okt till 6 nov. Mån-fre 11-18 och lördagar 10-15. Välkomna.
 

 

 

This entry was posted in Galleriet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.