Utställare

ALLMÄN INFORMATION NÄR DU ANSÖKER SOM UTSTÄLLARE  i galleriet hos Konsthantverkarna i Ystad.

Ystad är ett starkt varumärke – en vacker och unik liten stad med en mycket omfattande turistgenomströmning, närhet och direktkontakt till våra grannländer och höga siffror även då det gäller besökare från övriga världen.

I Ystad finns en alldeles fantastisk gammal stadskärna, med många välbevarade gamla korsvirkeshus från 1600-talet. Ett av dessa kallas Jens Jacobsens hus och bebos av oss – Konsthantverkarna i Ystad (KiY). Huset ligger i en av stadens gräsklädda oaser, mellan Klostret och gågatan, två av Ystads största turistmagneter. Som närmaste granne har vi det legendariska Café Bäckahästen, där varje ystadsturist måste sitta en stund för att avnjuta en fika! Jens Jacobsens hus har tre våningar. På entréplan finns två rum för medlemmarnas utställningar, kassadisk, samt ett rum för utställare, galleriet. En trappa upp finns 3 rum varav 2 rum utnyttjas som ateljéer och ett rum där medlemmars utställningar fortsätter.  Längst upp på ”loftet” har vi ett tiotal lokala företagare som här säljer produkter utvalda och godkända av oss.

bild från galleriet

bilder från galleriet

IMG_1614

 

galleriets fönstervägg

galleriets fönstervägg

 

 

 

 

 

Galleriet ligger alltså i entréplan, i direkt anslutning till kassadisk och den plats där butiksansvarig befinner sig mest. Golvytan är ca 4,5 x 2,5 m. I taket finns skenor med riktningsbara spotlights. Rummet har tre fönster i norr (belägna 1,30 m från golv). Väggarna är vita med liggande träreglar som det går att spika eller skruva upp även tyngre föremål.

 

VILLKOR FÖR UTSTÄLLARE

Din utställning får bara innehålla egendesignat och egentillverkat hantverk/konsthantverk och eftersom vi är en konsthantverksförening, visar vi inte traditionell bildkonst.

Under högsäsong är utställningsperioden 3 veckor, i övrigt 4 veckor. Kostnaden är 1 700 kr + moms. Provisionen  på försäljningen är 15 %. Försäljningen redovisas och nettosumman sätts in på utställarens bankkonto efter avslutad utställning.

Detta ingår och ombesörjes av KiY:

Annons i Ystad Allehanda samma lördag som du har vernissage, 1 sp 65 mm. Vi skickar en vernissageinbjudan (en affisch bifogas) via vår mailadresslista – c:a 500 adresser, däribland flera konstklubbar. Information om din utställning publiceras på vår webbplats. Vi länkar till din webbplats och bloggar om din utställning i samband med vernissagen och under utställningsperioden. Svarta eller vita podier och glasmontrar finns att tillgå.

KiY står för bemanning och försäljning under din utställningsperiod.

Dina åtaganden: Senast 2 veckor innan vernissagen, skickar du oss en text om din utställning och dig själv och bilder (som måste vara ca 1 Mb) som vi använder till en affisch och annons. Tänk på att annonsen är liten, till den blir det bäst med en produktbild med t ex vit eller svart bakgrund. Du bifogar länk till din webbplats. Du närvarar – i möjligaste mån – under vernissagedagen. Du bestämmer själv om du vill bjuda på vernissagedryck m m. Vi har glas och skålar. Hängning av utställningen sker tidigast från 11.00, dagen före vernissage.

UTSTÄLLNINGAR 2018

2/1-22/3      Calle Warfvinge           Möbler

24/2 – 17/3  Madeleine Pyk             Strandfyndsfigurer

29/3-26/4  Jon Leifsson                  Skulpturer

28/4 24/5   Wolfgang Feldhusen   Konstsmide

26/5-14/6   Kim Stenlund                Smycken mm

16/6-5/7      Maria Brusewitz           Keramik

7/7-26/7      Caroline Hertz              Glasblommor

28/7-16/8   Malin Appelgren          Tenn och Mässing

18/8-13/9    Jola Glimäng                Kläder

15/9-11/10   Dennis Persson            Skulpturer, återbruk

13/10-8/11   Karin Szymaszko        Glas

10/11-6/12    Ulf Bolander               Täljda figurer

9/12-27/12   Marit Jakobsen och Iben Kielberg       Formgivning i papper, textil och glas

När Du vill söka som utställare, anmäl ditt intresse direkt till utställningsansvarig Stine van Wynsberghe, stines@comhem.se

UTSTÄLLNINGAR 2019 

27/4 – 23/5   Kerstin Bååth-Persson                 Silversmycken

6/7 – 25/7    Horst Eckhardt                               Skrotskulpturer i järn

27/7 – 15/8   Katrina Gill                                     Glas

Comments are closed.