Textila bilder

Nu är vi inne i april månad och påsken närmar sig. I galleriet byter vi utställare och nu är det Cilla Lindqvist-Sjöberg som visar sina textila bilder. Cilla syr bilder i tekniken fritt maskinbroderi. Vernissagen äger rum på lördag 1 april, 10-15. Utställningen pågår även hela påskhelgen då vi har öppet 11-17.

katt med människa

bästa användningen av ett snapsglas

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilla har nyss flyttat till Simrishamn från Borrby men är uppvuxen i Hästveda, norra Skåne. Hon är yrkesverksam textilkonsthantverkare med inriktning på bruksting.

Hon har varit medlem i flera konsthantverkskooperativ bl.a.Skånekraft Lund, Formargruppen Malmö, Craftverket Hörby, Hantverksgruppen Hässleholm.

Cilla har undervisat i textila ämnen, drama, kostym & scenografi inom amatörteater och jobbat mycket med barn, t ex Ridåprojektet på Borrby skola.

Utsmyckningar hänger i Hässleholms kommun, Svedala kommun, Halmstads kommun och på Nykobings-S kulturhus DK. I Gravkapellet på Borrby kyrkogård hänger ett av hennes bildtäcken. Hon var en av utställarna på Hösterlensalongen 2015 och 16.

 

This entry was posted in Butiken. Bookmark the permalink.

Comments are closed.