Konstglas

Karin Szymaszko ställer ut glaskonst i vårt galleri 13 okt – 8 nov.

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om Karin här:

I en vacker skånelänga vid Sandhammaren på Österlen hittar du Galleri Mossen där konstnären Karin Szymaszko arbetar flitigt varje dag med att hitta nya fantastiska kombinationer av glas, sand, fjädrar och stenar.
Med konstnärsådran i blodet började Karin experimentera med olika tekniker och med glas och kakel. Hon är envis och ser inte hindren utan testar sig fram tills hon får det resultat hon vill ha.
–      Jag trodde att jag hittat en helt ny teknik, berättar Karin, men när jag sedan sökte på internet såg jag att tekniken var 4000 år gammal.
Karin är helt självlärd och försöker att arbeta strukturerat varje dag men som hon själv säger så ska livet också hinnas med.
Några utställningar om året hinner hon med men mest tid lägger hon på sin konst. Nya idéer poppar ständigt upp och eftersom hon gillar att utmana sig själv, blir experimenten många. Experimentlustan är stor och det är endast fantasin som sätter gränser.
Hon har utvecklat sin egen teknik när det gäller att bränna in fjädrar i glas samt att bygga upp motiv av sand, som sedan bränns fast på glaset.
Karin  skapar tavlor, fristående figurer, fat och smycken, gärna med inslag av sand från Sandhammaren. Hennes smycken ”Sandhammaren Forever” har rönt stor framgång både på hemmaplan och i utlandet.
Nu har glaset blivit hennes passion!

Medlem i Svenska Konstnärsförbundet och FKG

 

This entry was posted in Butiken. Bookmark the permalink.

Comments are closed.