”Blomstertider” – glasfusing

”Blomstertider” är vår nästa utställning i galleriet av Caroline Hertz.
Vernissagen äger rum lördagen den 7 juli, kl 10.00 – 15.00.

Under juli månad, kommer det att lysa av spröda, färgsprakande glasblommor i vårt galleri. Det kommer att visas sommarblommor såsom vallmo, blåklockor och prästkragar, men även andra blommor såsom vårblommor och fjärilar. Caroline kombinerar sina olika blommor i grupp, för fönster, eller som fat.

Caroline, arbetar i tekniken glasfusing, vilket innebär att hon skär ut blomdelarna från färgade glasskivor. Varje del av en blomma består av minst två lager glas som sammansmälts i en hög temperatur. Trots att tekniken är endimensionell så arbetar Caroline med djupverkan i både blommor och arrangemang. Caroline utmanar materialet genom att skära och knäcka tunna och slingrande delar av det sköra glaset. Glasskivorna som Caroline utgår ifrån, är 50 x 40 cm, 3 mm tjocka, och i sig handgjorda.

Caroline är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola med en Arkitektexamen från 1984. Hon har, under sin karriär, arbetat hos några av landets större arkitektkontor. 2001 startade hon eget arkitektkontor i Lund, med verksamhet inriktad på privata kunder.
Ungefär samtidigt kom Caroline i kontakt med glasfusing. Caroline som sysslat med konsthantverk i keramik, textil mm under hela livet, blev omedelbart helt fascinerad av arbetet med att skära i glas. Efter att ha jobbat i glas i 17 år, har hon utvecklat sig i tekniken och funnit sina egna vägar. En glasverkstad har skapats i hemmet och sedan tre år tillbaka är arkitektverksamheten vilande.

Utställningen pågår t o m 26 juli.

VÄLKOMNA!

 

This entry was posted in Butiken. Bookmark the permalink.

Comments are closed.